Mitä ellaOne® ei ole

EI varsinainen ehkäisymenetelmä

ellaOne®-valmistetta ei tule käyttää säännöllisenä ehkäisykeinona. Jälkiehkäisytabletti on hätäratkaisu raskauden estämiseksi, ja sitä on käytettävä vain poikkeustilanteissa.

EI ehkäisymenetelmä tuleviin yhdyntöihin

Jos olet suojaamattomassa yhdynnässä ellaOne®-valmisteen ottamisen jälkeen, valmiste ei estä raskaaksi tulemista1,2. Katso lisätietoja.

Jos käytät ehkäisypillereitä, jatka niiden käyttöä tavalliseen tapaan. ellaOne®-valmisteen käyttö ei estä säännöllisen hormonaalisen ehkäisyn käytön jatkamista, mutta valmiste saattaa heikentää sen ehkäisytehoa1.

more

Tämän vuoksi suositellaan, että luotettavaa estemenetelmää (kondomia) käytetään kaikkien seuraavien yhdyntöjen aikana, kunnes seuraavat kuukautiset alkavat1.

trombonebackbottom

EI aiheuta aborttia1

ellaOne® toimii viivästyttämällä munasolun irtoamista. Jälkiehkäisyn käyttö on liian myöhäistä, jos nainen on jo raskaana, koska sen avulla voidaan vain ehkäistä raskauden alkaminen. ellaOne®-valmistetta ei siis pidä ottaa, jos on jo raskaana.

EI vaikuta hedelmällisyyteen tulevaisuudessa1

Jos olet yhdynnässä ellaOne®-valmisteen käytön jälkeen, käytä kondomia seuraaviin kuukautisiin asti. Hedelmällisyys voi palautua ennalleen hyvin nopeasti.

 

Källor

1. ellaOne® -valmisteyhteenveto.

2. NHS choices – Emergency contraception.
Saatavissa: http://www.nhs.uk/Conditions/contraception-guide/Pages/emergency-contraception.aspx. Accessed November 2014.